SIDEN SIDST ...

I år er det 35 år siden, at Elsa Gress forlod denne verden. 

Heldigvis lever hendes ånd stadig videre i Villa Gress, hvor hun med sit ikoniske kontrafej i vindueskarmen stadig er kilde til nysgerrighed, fascination og - ikke mindst - stor inspiration for gæsterne.  

 

Jeg faldt lige over Simone Nilssons fine artikel, bragt i Kristeligt Dagblad i 2019 i forbindelse med vores festival 'ProGress - en hyldest til Elsa Gress', der blev arrangeret i anledning af 100-året for Elsas fødsel. Sikke en fest, det var! ;-) 

 

Artiklen opsummerer vældig godt Elsas store betydning i sin samtid - og idag - og kan sagtens tåle en gentagelse. Og som den opmærksomme refugiegæst vil vide, kan man faktisk opleve Elsas ikoniske påfuglestol i Villa Gress idag ;-). 

 

God fornøjelse! 

 

Link: Elsa Gress var fuglefri og fremmed - Idag er hun stærkt savnet

Illustration: Morten Voigt

 

 

Elsa Gress forfatter påfuglestol, villa gress,

 

En intro til Villa Gress 

 

Har du lyst at høre mere om Villa Gress, konceptet og baggrunden - og ikke mindst stedets dramatiske og fascinerende historie - kan du med fordel klikke på linket herunder og se TVMøns hyggelige interview om Villa Gress fra 2019.

 

Journalist:  Eva Brinch 

Fotograf:    Sigurd Bojesen

 

Link:  Pia Thanning om Villa Gress - koncept og historie

 

Pia Thanning, Villa Gress, Elsa Gress, skriverefugium, Elsa Gress festival, Marienborg

 

Mikkel blev gæst nr. 1000 

 

Så rundede vi gæst nummer 1000!  Det blev Mikkel Frey Damgaard - cavlingpris-nomineret journalist og forfatter - og hyppig gæst i Villa Gress, der blev tildelt æren. Begivenheden blev naturligvis fejret med bobler og kage fra Grannys - og hvis Mikkel ser lidt klatøjet ud på billedet, er det kun fordi han har været ude at fiske hele dagen - og iøvrigt fangede en flot havørred! Tillykke med det hele, Mikkel.. ;-) 

 

gæster i villa gress, skrivested, kunder i villa gress, universitet, forfatter, skribent
 

gæster i villa gress, mødested, Mikkel Frey damgaard, skrivested, kunder i villa gress, universitet, forfatter, skribent

gæster i villa gress, skrivested, kunder i villa gress, universitet, forfatter, skribent

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

ELSA GRESS KULTURFESTIVAL på Møn.

Vi fejrer 100 året for ikoniske Elsa med 9 dages festival 'ProGress'.

 

Tjek PROGRAMMET her:  PROGRAM

Køb BILLETTER herBILLETTER

 

Se mere på www.elsagress.dk

 

  

 

 

Top-rå nykomponeret opera -  'Myte om Mørke' - inst. Lotte Andersen.

 

Lykke blev gæst nr. 500.

 

Her i Villa Gress er vi altid 'fejringsparate', og i december fejrede vi, at gæst nr. 500 havde indfundet sig på matriklen. Vildt ikke?

 

Det blev Lykke Lindbo, nyudklækket børnebogsforfatter, som d. 28. januar 2019 debuterer med "Fanny Fairchild og det magiske spejl". Og der er fuld knald på damen, som allerede har godt gang i opfølgeren.

Om det skyldes kagen, de rolige omgivelser eller det udpræget gode selskab vides ikke, men Lykke har allerede bestilt sit næste ophold...

 

villa gress, forfatterrefugie